Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vučić nastavlja konsultacije o kandidatu za premijera

Vučić nastavlja konsultacije o kandidatu za premijera

BEOGRAD – Konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mandataru nove vlade biće nastavljene danas, a dolazak su potvrdile Savez vojvođanskih Mađara (SMV), Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Zelena stranka.

SDA Sandžaka najavila je da se neće odazvati pozivu predsednika Srbije.

Šef poslaničke grupe SVM u Skupštini Srbije Balint Pastor potvrdio je Tanjugu da će se odazvati pozivu na konsultacije.

Kako kaže, ta stranka se uvek do sada odazivala na konsultacije i prirodna je stvar da se odazove i ovom sastanku koji se saziva na osnovu Ustava, jer je normalno da predsednik želi sa sasluša mišljenje svih izbornih lista.

“Mi imamo i koalicioni sporazum sa SNS i ta koalicija funkcioniše. Neke ciljeve smo već realizovali i očekujemo realizaciju i drugih, pa se nadamo da ćemo imati prilike i o tome da razgovaramo”, rekao je Pastor.

On je izrazio nadu i da će nova vlada uskoro biti formirana.

Lider Bošnjačke demokratske zajednice i poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorilić takođe je potvrdio Tanjugu da će se predstavnici te izborne liste odazvati pozivu na konsultacije.

Na razgovor sa predsednikom Srbije na Andrićev venac doći će i predstavnici Zelene stranke i Partije za demokratsko delovanje, potvrdili su Tanjugu Goran Čabradi i Riza Halimi.

Vučić je juče započeo konsultacije sa predstavnicima liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, sa predstavnicima SPS i JS, kao i SRS, LDP i DS S, dok se predstavnici ĐB i Dveri nisu odazvali pozivu Vučića, kao ni predstavnici izborne liste Za pravednu Srbiju – DS, (NOVA, DSHV, Z ZS).

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno