Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vulin: Brinuti o bezbednosti zemlje – čast i odgovornost

Vulin: Brinuti o bezbednosti zemlje – čast i odgovornost

BEOGRAD – Novi ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je večeras, posle polaganja zakletve, da je ogromna i izuzetna čast biti na čelu Ministarstva odbrane, ali i velika odgovornost.

“Brinuti o bezbednosti zemlje, građana, teritorijalnom integritetu i celovitosti zemlje – ne može biti veće odgovornosti i časti”, naglasio je Vulin.

On smatra da svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske na najbolji mogući način rade svoj posao, a da je na njemu da unapredi njihov materijalni položaj, pomogne da vojska bude još bolje tehnički orpemljena, da bude još spremnija, borbena gotovost na još višem nivou i naravno da “služimo Srbiji”.

“Predsednik Aleksandar Vučić je vrhovni komandant Vojske po Ustavu, njegova reč će se slušati i poštovati, a naša politika će biti kako je formulisao kada je došao na mesto ministra odbrane – politika vojne neutralnosti i uporne, žilave borbe za suverenitet i interese Srbije”, kazao je on novinarima.

Na kritike da je žestok u izjavama, Vulin je rekao da još niko nije kazao da je slagao bilo šta što je rekao.

“Nekome se to dopada, a nekome ne sviđa moja oštrina. Niko nije polemisao sa onim što sam rekao. Uvek ću govoriti istinu i mislim da je ona u korist svih nas. Naša narod i naša zemlja se mogu braniti samo istinom”, uveren je movi ministar odbrane.

Kada je reč o kritikama iz redova opozicije, Vulin je naveo da još nije bio ni na jednoj funkciji, a da je opozicija rekla da je kompetentan.

“A još nisam napustio nijedan resor, a da nisu bili najbolji mogući rezutati, od Kacelarije za Kosovo i Metohiju, preko Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pa i Mešovite radne grupe za rešavanje migrantskih tokova. Uvek su stajali rezultati iza mene, čak i oni koji su se vrlo glasno borili protiv mene morali su da se slože, obično vrlo tiho, da su moji rezltati besprekorni”, zaključio je Vulin.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno