Naslovna > Regioni > Beograd > Za vikend ruše objekte na Slaviji

Za vikend ruše objekte na Slaviji

Rušenje objekata na Slaviji, ispred Narodne banke Srbije počeće tokom vikenda, a zatim slede radovi na obnovi tog platoa. Sanacija saobraćajnica u Bulevaru oslobođenja do Veterinarskog fakulteta, ali i oko trga, počeće nedelju dana kasnije, odnosno 17. i 18. juna, i odvijaće se u nekoliko faza.

Prvog dana vikenda, za dva dana, mašine firme “Ratko Mitrović”, zadužene za rekonstrukciju, počeće rušenje objekata na uglu Kralja Milana i Nemanjine. Posle raščišćavanja terena radnici bi trebalo da počnu preuređenje trga, gde će se nalaziti park i bista Dimitrija Tucovića.

– Posle rušenja objekata na samoj Slaviji, 17. i 18. juna počeće pripremni radovi na obnovi Bulevara oslobođenja – ističe Luka Petrović, sekretar za investicije. – Radiće se prvo priprema desne strane Bulevara, ka Autokomandi, a kad taj deo bude gotov, slede radovi na levoj traci.

Da podsetimo, posao će se, prema planu, odvijati u četiri faze. Prva podrazumeva obnovu bočnih prelaza i za nju je predviđeno svega 12 dana. Tokom druge i treće faze, koje traju 58, odnosno 55 dana, biće saniran kolovoz u Bulevaru oslobođenja u oba pravca. Četvrta faza je sanacija same Slavije. Do novembra, predviđeno je da se rekonstruišu tramvajske šine, kolovozi, trotoar na Slaviji i u Bulevaru. Neophodna je i zamena kontaktne mreže, saobraćajne signalizacije i opreme, a radiće se i na zameni i zaštiti vodovodnih i kanalizacionih cevi, toplovoda i “Telekom” mreže. Pošto je rok za završetak radova 180 dana, znači da bi sve trebalo da bude gotovo u januaru iduće godine.

Za vreme radova na Slaviji prolaziće se Bulevarom oslobođenja – Nemanjinom i Makenzijevom – Kralja Milana. Beogradska ulica na potezu Trg Slavija – Njegoševa biće jednosmerna u smeru ka Njegoševoj. Iz Deligradske i Svetog Save neće moći da se pristupi Slaviji. Autobusi 31, 33 i 48 saobraćaće izmenjenim trasama, a autobuske linije 9N i 9L zameniće tramvaje.

 

 

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno