Naslovna > Srbija Danas > Politika > Dačić: Trajno rešenje za KiM preduslov napretka Srbije

Dačić: Trajno rešenje za KiM preduslov napretka Srbije

BEOGRAD – Trajno rešenje za Kosovo i Metohiju je preduslov napretka Srbije, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da svesrdno podržava predlog predsednika Aleksandra Vucica o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

“Uspeli smo da sprečimo da bude legalizovana jednostrana secesija dela naše teritorije kroz članstvo Kosova u najvaznijim međunarodnim organizacijama, pre svega u OUN”, rekao je Dačić .

Prema njegovim rečima, Beograd je spreman da razgovara o trajnom rešenju, uvažavajući legitimne interese i srpskog i albanskog naroda.

“Promenama na međunarodnom planu i novim položajem Srbije kao kredibilnog i pouzdanog partnera, stvorili su se uslovi za pokušaj da se dođe do trajnog rešenja. Za jaku poziciju Srbije neophodno je da se na unutrasnjem planu razgovara o daljoj strategiji oko Kosova I Metohije”, naveo je ministar Dačić.

Rukovodeći se interesima zemlje i naroda, liseni mitova o bitkama koje su unapred izgubljene i liseni, kako je rekao, apokalipticnog defetizma da je sve već izgubljeno, Dačić kaže da treba tražiti održiva rešenja, jer je u interesu i Srba i Albanaca mir i razvoj, a ne dalji sukobi.

” Zato Socijalisticka partija Srbije podržava predlog predsednika Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, i sa velikom odgovornošću i posvećenošću će ucestvovati u njemu, jer je to od vitalnog značaja za budućnost Srbije”, naveo je Dačić,

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno