Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Koreja poklonila vozila hitne pomoći Srbiji

Koreja poklonila vozila hitne pomoći Srbiji

BEOGRAD – Južna Koreja poklonila je građanima Srbije pet novih, najsavremenije opremljenih vozila hitne pomoći za potrebe transporta i lečenja migranata, ali i građana Srbije. Donacija je vredna 285 hiljada američkih dolara i samo je deo ugovora o pružanju 500 hiljada dolara bespovratne pomoći, koji je sa Korejom potpisalo Ministarstvo za rad i socijalna pitanja u februaru ove godine.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će upotreba ovih vozila biti od izuzetnog značaja. Vozila će biti upućena u Sremsku Mitroviću, Šid, Vranje, Beograd i Suboticu. Iako je Srbija nedavno nabavila oko stotinu ovakvih vozila, ona često pređu i do milion kilometara i zato nam ova donacija puno znači, rekao je Lončar.

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da Koreja pokazuje snažnu volju da pomogne Srbiji u rešavanju problema vezanih za migrantsku krizu.

Ambasador Koreje u Srbiji Ju Dae Jong rekao je da je prijatno iznenađen zbog velike posvećenosti Srbije i njenih građana rešavanju migrantske krize, kao i nivoa saosećajnosti kojeg pokazuju prema migrantima.

Jong je podsetio da je Koreja Srbiji u proteklom periodu pružila pomoć koja ukupno iznosi milion i po dolara.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno