Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Koridor 11 strateški važan, izvođači da pojačaju radove

Koridor 11 strateški važan, izvođači da pojačaju radove

BEOGRAD – Koridor 11 je strateški važan za razvoj Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je spremno da na svaki način pomogne da se u roku završi taj projekat vredan više od 300 miliona dolara, izjavila je danas ministarka Zorana Mihajlović.

Potpredsednica vlade je razgovarala sa predstavnicima “Šandong haj-spid” grupe i ambasadorom Kine u Srbiji Li Manćangom o radovima na izgradnji dve deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra.

“Očekujemo od glavnog izvođača da posveti veću pažnju kontroli i izboru podizvođača i da maksimalno iskoristi građevinsku sezonu koja je u punom jeku”, istakla je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović je rekla da su inženjeri iz ministarstva u poslednjih godinu dana svakodnevno na terenu upravo da bi se ispoštovali kvalitet i rok.

“Mislimo da može brže, a stanje na terenu pokazuje da glavni izvođač i podizvođači moraju da pojačaju radove”, rekla je ministarka.

Ukupna vrednost zajedničkih projekata Srbije i Kine u oblasti infrastrukture, planiranih i aktuelnih, prema njenim rečima, veća je od pet milijardi evra.

“Do sada smo imali veoma dobro iskustvo sa gotovo svim kineskim kompanijama”, dodala je.

Ambasador Li je rekao da kineska vlada i Ambasada Kine u Beogradu pažljivo prate kako teku radovi na Koridoru 11, koje izvode kineske kompanije.

Dodao je da kompanija “Šandong” ima nameru da dalje razvija poslovne aktivnosti u Srbiji.

“Očekujem da obe strane učine sve da se posao završi u ugovorenom roku i u traženom kvalitetu, jer je investicija rezultat sporazuma naše dve države i dve vlade”, rekao je Li.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno