Naslovna > Srbija Danas > Politika > Mekalister: Brzina pristupanja EU zavisi od primeni reformi

Mekalister: Brzina pristupanja EU zavisi od primeni reformi

BRISEL – Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister pozdravio je ponovljenu opredeljenost predsednika Srbije Aleksandra Vučića da zemlju vodi ka članstvu u EU i dodao da brzina pristupanja tom članstvu zavisi od napretka zemlje u primeni reformi.

Predsednik Vučić je juče u Briselu zatražio od evropskih zvaničnika ubrzanje procesa pristupanja Srbije u EU kako bi građani Srbije dobili jasnu perspektivu i cilj ulaska u EU.

“EU je uvek bila vrlo jasna u stavu da Srbija ima evropsku budućnost. Pozdravljam ponovljenu opredeljenost predsednika Aleksandra Vučića da zemlju vodi ka strateškom cilju ulaska u EU.

Reformski napori Srbije već za rezultat imaju otvaranja 10 poglavlja u pristupnim pregovorima kao i dovođenje investicija u zemlju važnih za privredni rast i zapošljavanje”, rekao je Mekalister, koji je i predsednik Spoljnopolitičkkog odbora EP.

Mekalister je na pitanje o mogućnosti Srbije da ubrza svoj put ka članstvu u EU rekao da to zavisi od napretka zemlje u primeni reformi.

Mekalister nije odgovori na pitanje da li u ovom trenutku neko u EU može Srbiji da garantuje vremenski okvir ulaska u članstvo.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno