Naslovna > Slobodno vreme > Život > Od kolere u Jemenu obolelo više od 300.000 osoba

Od kolere u Jemenu obolelo više od 300.000 osoba

ŽENEVA – Epidemija kolere u Jemenu nastavlja da izmiče kontroli otkad je izbila u aprilu, pri čemu se sumnja da je više od 300.000 osoba obolelo od te bolesti, saopštio je danas Međunarodni komitet Crvenog krsta, u trenutku kada se ova ratom razorena zemlja bori sa kolerom i glađu.

Portparolka MKCK Jolanda Žakme navela je da je broj smrtnih slučajeva među obolelima od kolere premašio 1.700, prenosi AFP.

Regionalni direktor MKCK Robert Mardini rekao je da je oko 7.000 novih slučajeva kolere registrovano na dnevnom nivou u prestonici Sani i još tri oblasti.

Kolaps infrastrukture Jemena posle rata koji traje više od dve godine između vlade koju podržavaju Saudijci i šiitskih pobunjenika koji kontrolišu Sanu stvorili su pogodno tle za koleru, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

Kolera je veoma zarazna bakterijska bolest koja se širi putem hrane ili vode, a iako se lako leči, u Jemenu se to pokazalo kao izuzetno teško jer je rat prepolovio broj funkcionalnih medicinskih ustanova u toj zemlji, napominje francuska agencija.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno