Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Pojačan saobraćaj, gužve na svim prelazima

Pojačan saobraćaj, gužve na svim prelazima

BEOGRAD – Prema poslednjim podacima Uprave granične policije na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka oko 60 minuta, ali je kolona na izlazu iz Mađarske dugačka par kilometara što produžava vreme zadržavanja, saopštio je AMSS.

Pojačan je saobraćaj i na manjim prelazima Bački Vinogradi, gde je zadržavnje na ulazu oko 150 minuta, Horgoš II takođe na ulazu oko 60 minuta.

Kelebija i Bački breg rade 24 sata, a na njima se takođe trenutno čeka oko pola sata.

Sa Hrvatskom saobraćaj je pojačan i na ulazu i na izlazu iz zemlje a zadržavanja su oko 60 minuta.

Na Šidu vreme prolaska se često menja, zbog zadržavanja na Batrovcima, pa je i na ovom prelazu moguće zadržavanje, zbog čega treba koristiti prelaze Bačka Palanka, Sot i Bogojevo.

Na izlazu iz naše zemlje pojačan je saobraćaj na prelazima Gostun sa Crnom Gorom, i Preševo sa Makedonijom, a zadržavanja su oko 30 minuta sa tendencijom porasta, dok su na prelazu Gradina sa Bugarskom na izlazu iz zemlje zadržavanja oko 60 minuta.

Inače, zbog špica letnje turističke sezone, veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, smena turista i vikend u kome se nalazimo su osnovni razlozi dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i na naplatnim rampama.

I pored preusmeravanja na manje opterećene granične prelaze, konstantno jak priliv vozila, kao i povremeni talasi većeg broja vozila na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama uslovljavaju duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni, navodi AMS S.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, ulažu se maksimalni napori i koriste sva raspoloživa sredstva da se ubrza prohodnost, međutim i pored toga na pojedinim naplatnim stanicama Stara Pazova, Sirig i Nais može doći do formiranja kolona. Zadržavanje na naplatnoj stanici Stara Pazova iz pravca Subotice ka Beogradu 15 minuta.

Na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno