Naslovna > Oko nas > Balkan > Požari u Crnoj Gori pod kontrolom

Požari u Crnoj Gori pod kontrolom

U Crnoj Gori još ima požara, ali su uglavnom pod kontrolom. Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije crnogorskog MUP-a, požari na području Podgorice, Danilovgrada, Cetinja i Herceg Novog su pod kontrolom, dok je u Baru aktivan požar većih razmera između Poare i Gorane, ali nisu ugroženi ni stanovništvo, ni objekti, prenosi RTCG.

Kako se navodi, u Podgorici gori u mestu Šteke, ali je plamen pod kontrolom.

Na podrucju Cetinja su aktivni požari u Lastvi Cevskoj, na Donjoj Markovini i u Cucama.

“Požari su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo. Ekipe dežuraju u Lastvi Cevskoj i na Donjoj Markovini”, naveli su iz Direktorata za vanredne situacije.

U Herceg Novom gori na Prijevoru, na Luštici, u Tici, Begovici, Petrovici i Mendegaju.

“Požari su trenutno pod kontrolom i nije ugroženo stanovništvo ni objekti. Na gašenju požara su angažovani vazduhoplovi”, navodi Direktorat.

Iz Direktorata su naglasili da ukrajinski avion “Antonov” gasi od devet sati na Luštici, švajcarski helikopter “Super Puma” od osam dejstvuje na Solilima, a dva izraelska “Air Tractora” intervenišu u Danilovgradu.

Bugarski Mi-17 ce gasiti u Danilovgradu, dok su dva aviona crnogorskog MUP-a u pripravnosti i gasiće tamo gde se ukaže najveća potreba.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno