Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Pregovori o štrajku u Fijatu na najvišem nivou

Pregovori o štrajku u Fijatu na najvišem nivou

BEOGRAD – Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić trebalo je rano jutros da se sastane sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisavom Orbovićem i štrajkačkim odborom radnika fabrike FIAT u Kragujevcu, kako bi razgovarali o rešenju problema u fabrici u Kragujevcu. Sastanku je prisustvovao samo Ljubisav Orbović, a iako su bili pozvani, predstavnici Štrajkačkog odbora se iz nepoznatih razloga nisu pojavili, uprkos tome što su svoj dolazak potvrdili kasno sinoć.

Zbog izuzetne važnosti koju fabrika FIAT-a u Kragujevcu ima za ekonomiju Srbije, za grad Kragujevac, domaće kompanije koje su angažovane od strane FIAT-a i za zaposlene radnike i njihove porodice, predsednica Vlade Ana Brnabić naložila je danas da se započne sa pregovorima na najvišem nivou.

To znači da će pregovorima posredovati lično predsednica Vlade i da u njima učestvuju menadžment FIAT-a iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora. Štrajkački odbor pozvan je da hitno uđe u pregovore i tako pokaže odgovornost prema radnicima FIAT-a i celoj Srbiji, jer FIAT čini važan deo domaće ekonomije.

Današnji razgovori trebalo je da budu nastavak prvih razgovora koji su u četvrtak započeti na ličnu inicijativu predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić sa ciljem da se štrajk prekine i nađe prihvatljivo rešenje za sve strane.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno