Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Pripadnici Vojske Srbije na vojnim igrama u Moskvi

Pripadnici Vojske Srbije na vojnim igrama u Moskvi

BEOGRAD – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković ispratio je sinoć pripadnike Vojske Srbije koji su rano jutros sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” otputovali u Moskvu, radi učešća na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji.

Poželevši takmičarima uspeh na predstojećim nadmetanjima, general Diković je istakao da je reč o jedinstvenom takmičenju u kojem učestvujemo već četvrtu godinu zaredom, ostvarivši zapažene rezultate.

Vi ste izabrani da, kao najbolji u svojim sastavima, predstavljate svoje jedinice i Vojsku Srbije u celini. Dobro je da među vama ima iskusnih takmičara i uveren sam da ćete se dostojno boriti na poligonima u Ruskoj Federaciji i pokazati da pripadnici Vojske Srbije uvek streme ka pobedi! – istakao je načelnik Generalštaba.

Ovo nadmetanje je odlična prilika da, u međunarodnom okruženju pokažemo koliki značaj pridajemo osposobljenosti, koliko smo jaki, obučeni i naučeni da ono što imamo na najbolji način upotrebimo.

Svima vama želim srećan put, dobro zdravlje, vojničku sreću i mnogo uspeha na predstojećim Međunarodnim vojnim igrama. – dodao je general Diković.

Međunarodne vojne igre će trajati do 12. avgusta na vojnim poligonima u Ruskoj Federaciji, dok će se timovi Vojske Srbije takmičiti u dve discipline.

Ekipa od 20 tenkista Vojske Srbije, pored 18 drugih ekipa, takmičiće se u najatraktivnijoj disciplini igara – “Tenkovskom biatlonu”, dok će se osmočlana ekipa nadmetati u discilini “Poljska kuhinja”, uz učešće još sedam različitih vojnih reprezentacija.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno