Naslovna > Regioni > Kosovo > Priština odustala od projekta generala Klarka

Priština odustala od projekta generala Klarka

Projekat kompanije „Envidity“, američkog generala Veslija Klarka, kojim je bilo planirano preuzimanje četvrtine Kosmeta za korišćenje uglja, povučen je iz daljeg postupka u skupštini.

Ispostavilo se da je vlada podnela parlamentu ovaj projekat bez studije izvodljivosti i bez unapred urađenog nacrta nacionalne strategije za korišćenje lignita, prenosi portal Kossev.

O ovom poslu pisma je odlučio da otvori Muhamet Mustafa, predsednik Komiteta za ekonomski razvoj u poslednjem zakonodavnom telu, piše Gazeta Fjalja.

Mustafa je za taj list rekao da Komisija nije odobrila projekat, ali i da kompanija „SharrCem“ nije ispunila ni osnovne uslove.

Komisija ima dve ključne preporuke. Zatraženo je da vlada uradi studiju izvodljivosti i da unapred izradi Nacrt nacionalne strategije za eksploataciju lignita.

Nakon toga, vlada se potpuno povukla, a iz postupka su povučena oba projekta.

S druge strane, ministarstvo finansija, na čijem je čelu Avdulah Hoti, iako je glavni pokretač ovih projekata, ne zna da su projekti „Envidity“ i „SharrCem“ povučeni iz postupka.

U kratkom odgovoru Gazeti Fjalji, iz Kancelarije za informisanje u tom ministarstvu naveli su da su ta dva projekta u skupštini na konačnom usvajanju.

Izvor: RTS

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno