Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Radnici Goše najavili štrajk glađu

Radnici Goše najavili štrajk glađu

SMEDEREVSKA PALANKA – Radnici Fabrike šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke, koji 102. dan štrajkuju, danas su od 7 do 10 časova blokirali pružni prelaza na međunarodnom železničkom koridoru Beograd – Solun, a u tom periodu zaustavljen je i saobraćaj na magistralnom putu prema Topoli.

Zbog blokade pruge nekoliko vozova zaustavljeno je na železničkoj stanici u tom gradu.

Predsednik Štrjakačkog odbora “Goše” Milan Vujičić rekao je FoNetu da su iz nadležnih ministarstava “dobili signal” da će njihov problem biti rešen naredne nedelje, ali je najavio da će, ukoliko se to ne desi, protest biti “drastično radikalizovan”.

Ukoliko se te najave ne obistine, 17. jula ćemo stupiti u štrajk glađu i početi celodnevne blokade međunarodnog železničkog koridora 10. Pored mene, štrajk glađu će započeti još 15 radnika, a postoji mogućnost da nam se već narednog dana priključi još dvadesetak kolega, kazao je Vujičić.

Prema njegovim rečima, radnici “Goše” su izgubili strpljenje i više “nemaju nameru da čekaju i mole”.

Svesni smo da je štrajk glađu opasan po naše zdravlje, ali više nemamo vremena da čekamo dok nam porodice jedva preživljavaju, istakao je Vujičić.

On je rekao da su radnici odlučili da odustanu od najavljenog protesta ispred zgrade Skupštine opštine, jer su dobili informaciju da će na današnjoj sednici opozicioni odbornici pokušati da obore vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS).

Mi se borimo za našu egzistenciju i ne želimo da učestvujemo u političkim okršajima, već to prepuštamo političarima, rekao je Vujičić.

Radnici “Goše” traže od poslodavca sukcesivnu isplatu zaostalih zarada, koje po zaposlenom iznose više od 600.000 dinara, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno