Naslovna > Oko nas > Balkan > Ruše nas zlokobna pravoslavna braća

Ruše nas zlokobna pravoslavna braća

POBEDA na oktobarskim izborima ostvarena je u nikad težim uslovima i to je bila briljantna pobeda crnogorske odlučnosti da brani svoju slobodu i pravo na svoj izbor. Nikada to naše pravo nije bilo tako napadnuto i ugroženo kao u oktobru. Naša politika bila je najbrutalnije napadnuta kada nam se želelo oduzeti pravo da upravljamo svojom budućnošću. Taj napad je bio “zlokobni naum” koji je došao od “brojnije slovenske pravoslavne braće” kojima se dogodilo glavno zlo “jer je Crna Gora izmakla od njihove pretenzije da upravljaju nama”.

Ovo je rekao Milo Đukanović, predsednik Demokratske partije socijalista, na sednici Opštinskog odbora DPS Danilovgrada i naglasio da još ne razmišlja da sa svojom DPS ode u političku penziju. On je oponentima poslao poruku da će se načekati da ih smene u narednih stotinu godina!

– Ne pada nam na pamet da se pomeramo. Uvek ćemo se boriti da pobeđujemo, pa i narednih 100 godina – poručio je lider DPS. Komentarišući ponašanje opozicionih partija nakon parlamentarnih izbora, Đukanović je rekao da su poraženi nastavili da opstrukcijom teže rušenju države Crne Gore. – Konkurencija, shvativši da je izgubila odsudnu bitku, stavila se na raspolaganje interesima druge države protiv svoje države. Pokušali su da opstrukcijom parlamenta i institucija pokažu da je Crna Gora nesolidna država. Mi smo pokazali da vlada obavlja svoj posao, da institucije rade svoj posao, da Skupština radi svoj posao – kazao je Đukanović i ponovio da je za DPS traženje ponavljanja izbora potpuno neprihvatljivo i da ta partija neće podleći nikavim pritiscima i ultimatumima. – Ponavljanje izbora je za nas potpuno neprihvatljivo. To bi značilo izlaženje u susret našim državnim neprijateljima. Kad su se brutalno umešali u pravo da biramo našu budućnost i pravo građana da slobodno biraju, nauk je da im to više nikada ne dozvolimo, a ne pravo na popravni pre izbora. Što se nas tiče, parlamentarni izbori će biti 2020. godine.

Janko Vučinić, lider Radničke partije kaže da je lider DPS “izgubio osećaj za realnost”.

– Milo Đukanović, okružen svojim telohraniteljima, samo se sme pojaviti na skupovima svojih partijskih organa gde su vojnici partije zaduženi da mu kliču i klimaju glavama – kaže za “Novosti” Vučinić. – Bivši premijer dobro zna do čega je doveo narod, kako ga je sa svojom politikom uništio i opljačkao. I sada, kao svaki diktator, opijen svojom slavom, preti praznom puškom i bunca da će vladati još stotinu godina!?

KORIST OD POLITIKE

ČESTO se spekuliše da je Milo Đukanović jedan od najbogatijih evropskih i svetskih državnika sa višemilionskim bogatstvom, iako po zvaničnim podacima on nije najbogatiji ni u Crnoj Gori. Tu titulu nosi Taksin Šinavatra, bivši premijer Tajlanda koji ima crnogorsko državljanstvo, sa imetkom koji premašuje 1,6 milijardi dolara. Iza njega, navodno, najbogatija familija je Mila Đukanovića, koja ima 167 miliona dolara.

 

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno