Naslovna > Srbija Danas > Politika > Selaković: Srbija ne sedi na dve stolice već sledi svoj put

Selaković: Srbija ne sedi na dve stolice već sledi svoj put

BEOGRAD – Predsednik Vučić je u svom inauguracionom govoru vrlo jasno rekao koji je put Srbije, na kom putu Srbija ostaje i da mi nemamo ni ruske, ni američke ni briselske vlade, već imamo srpsku vladu koja suvereno vodi svoju politiku, rekao je danas generalni sekretar kabineta predsednika Srbije, Nikola Selaković.

On je, odgovarajući na pitanje da li će se predsednik oglasiti povodom izjave premijerke Brnabić da će Srbija izabrati EU u odnosu na Rusiju ako do toga dođe, rekao da je Vučić u govoru jasno rekao koji je put Srbije.

“To nije politika sedenja na dve stolice, jednoj zapadnoj jednoj istočnoj, već je to politika srpskog puta i srpske stolice i mislim da je to bilo potpuno jasno”, rekao je Selaković novinarima.

“Predsednik je već u danu polaganja svoje zakletve održao i svoj inauguracioni govor i kome nije jasno koji je stav predsednika o međunarodnim odnosima Srbije, o putu evropskih integracija, o odnosu sa tradicionalnim partnerima kao što su Rusija i Kina samo neka se podseti tog govora”, rekao je Selaković u Beloj Palanci gde je u ime presednika primio nagradu Sveti Nikita Remizijanski za izuzetan doprinos razvoju opštine.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno