Naslovna > Regioni > Kosovo > Tači: Haradinaj me obavestio da ima većinu za vladu

Tači: Haradinaj me obavestio da ima većinu za vladu

BEOGRAD – Kosovski predsednik Hašim Taci izjavio je da ga je Ramuš Haradinaj obavestio da ima dovoljnu podršku poslanika u parlamentu za sastav nove vlade.

“Imam potvrdu mandatara pobednicke koalicije (Ramuš Haradinaj) da ima dovoljan broj glasova za formiranje nove vlade. Tako da, cekam da prođe proces potvrde izbornog rezultata, a onda ćemo zajedno sa politickim spektrom odluciti o datumu konstituisanja Skupštine i osnivanja nove vlade”, rekao je Tači u intervjuu za Slobodnu Evropu.

Upitan sta će biti ako mandatar ne uspe da dobije dovoljan broj glasova Tači je rekao da ne želi da prejudicira i da ima potvrdu Haradinaja da ima dovoljan broj glasova.

On kaže i da ne veruje da će doći do druge runde pregovora za mandatara, ali da u svakom slučaju treba razgovarati sa svim političkim činiocima.

Na pitanje da li je zavisnost nove vlade od glasova Srpske liste rizik za Kosovo, on je rekao da Svi politicki lideri na jedan ili drugi nacin kontaktiraju sa Srpskom listom I teže tome da saraduju sa njom.

“Protiv sam mišljenja da su zajednice rizik za Kosovo. One su vrednost Kosova i bice deo svake nove vlade, jer je to i ustavna i zakonska obaveza. Prema tome, samo stabilna i multietnicka vlada može Kosovo da vodi putem evropske perspektive”, ocenio je Tači za Slobodnu Evropu.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno