Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vučić: EU da kaže da li je zainteresovana za članstvo Srbije

Vučić: EU da kaže da li je zainteresovana za članstvo Srbije

BEOGRAD/RIM – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju ključno da Evropska unija odgovori da li je zainteresovana za članstvo Srbije i u kom roku.

Vučić je u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA rekao da je to za Srbiju ključno pitanje i da ne želi više da sluša obećanja.

“To je za nas ključno pitanje. Ne želimo više da slušamo obećanja i odugovlačenja. Želimo da znamo da je Evropa zaista zainteresovana za nas i u kom roku”, kazao je Vučić.

Za Srbiju su, kako je istakao, posebno važni infrastrukturni projekti, počevši od autoputa Niš-Priština.

“To je projekat od temeljne važnosti, koji ima ne samo ekonomski već i politički značaj za odnose između Srba i Albanaca, dva najmnogobrojnija naroda na zapadnom Balkanu.”

Kada se grade putevi nema se vremena za gledanje u prošlost, dodao je predsednik Srbije.

Za Vučića u Trstu će u prvom planu biti stvaranje regionalne transportne zajednice a govoriće se, kako ističe i o uspostavljanju “regionalne ekonomske zone.”

“A veoma je važno što će se o svemu tome razgovarati u prisustvu Angele Merkel, Emanuela Makrona i Paola Đentilonija,” istakao je Vučić.

On je za Ansu ponovio da je u Srebrenici počinjen užasan zločin koji se ne sme nikada više ponoviti i za koji počinioci moraju da odgovaraju.

Istovremeno, dodaje je predsednik Srbije, “važno je gledati u budućnost i graditi mir i stabilnost zajedno sa Bošnjacima.

“Ne vredi se stano vraćati na prošlost, moramo da mislimo na ono što je pre njama šta moramo da uradimo u godinama koje dolaze. A kada budemo imali bolje veze, bolje puteve i mostove, odnosi među našim narodima će sigurno biti bolji,” rekao je Vučić.

On je rekao da je jedan od projekata na stolu samita u Trstu i autoput između Beograda i Sarajeva.

“To su konkretne stvari, a kada ih realizujemo, kada budemo razmišljali kako da poboljšamo standard života i da obezbedimo više radnih mesta za mlade, niko više neće misliti na prošlost,” zaključio je on.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno