Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vučić, Tači i Mogerini o formatu dijaloga

Vučić, Tači i Mogerini o formatu dijaloga

BRISEL – Predsednik Aleksandar Vučić, Hašim Tači i visoka predstavnica EU Federika Mogerini razgovaraće narednih dana o modalitetima, o formatu dijaloga između Beograda i Prištine, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

“O nastavku dijaloga će razgovarati predsednik Vučić i Tači zajedno sa Federikom Mogerini. Razgovaraće o modalitetima, o formatu, ali u ovom trenutku sigurno da će se sačekati formiranje vlade (u Prištini) kada je reč o dijalogu u najširem smislu”, kazao je Dačić u Dubrovniku.

Kada je reč o Kosovu, naveo je on, naravno da svako to gleda sa svog aspekta.

“Oni pokušavaju da jedan deo svoje krivice koji imaju, a to je da ne ostvaruju ono što je propisano Briselskim sporazumima, prebacuju na neke opšte probleme, posle očekujemo da oni realizuju ono što smo se dogovorili u Briselu, to pre svega znači da se formira Zajednica srpskih opština”, rekao je Dačić.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini organizovaće u ponedeljak ujutru u Briselu neformalni susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija, objavljeno je na sajtu EU.

Kako se navodi, oni će razmeniti stavove o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine kao i o širem razvoju događaja u regionu Zapadnog Balkana.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno