Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vulin: Naši odnosi sa Rusijom nisu uslovljeni

Vulin: Naši odnosi sa Rusijom nisu uslovljeni

BEOGRAD – Put ka Evropskoj uniji i posebni odnosi sa Rusijom nisu suprotstavljeni niti se isključuju i naši odnosi ne mogu da budu uslovljeni ničim osim našim međusobnim interesima, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom.

Vlada Srbije će nastaviti da sprovodi politiku presednika države Aleksandra Vučića i neće uvoditi sankcije Rusiji, jer naši odnosi nisu pretnja nikome, baš kao što naš put ka EU ni na koji način neće oslabiti postojeće veze i odnose Srbije i Rusije, rekao je Vulin.

On je istakao da u vrlo složenim međunarodnim odnosima i osetljivom regionalnom okruženju Srbija i Rusija brižljivo štite posebne odnose definisane Deklaracijom o strateškom partnerstvu i naglasio da će učiniti sve da ti odnosi u oblasti odbrane budu što intenzivniji, na dobrobit naših naroda i vojski.

Vulin je zahvalio na pomoći koju Rusija pruža Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru Kosova i Metohije, ali i na podršci našim naporima da ostvarimo punopravno članstvo u EU kao spoljno-politički prioritet, uz izbalansirane odnose sa partnerima na Istoku i na Zapadu.

Ambasador Čepurin uručio je Vulinu poziv ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua da prisustvuje Međunarodnim vojnim igrama koje se održavaju u Moskovskoj oblasti

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno