Naslovna > Srbija Danas > Politika > Mogući novi vanredni izbori na Kosovu?

Mogući novi vanredni izbori na Kosovu?

PRIŠTINA – Zafir Beriša, poslanik Incijative za Kosovo (NISMA), koja je članica velike tzv. ratne koalicije, koju čine DPK, ABK, kaže da se i unutar te koalicije razmišlja o raspisivanju novih vanrednih parlamentarnih izbora, ali tek nakon formiranja nove skupštine, prenosi danas “Koha ditore”.

“U slučaju da se vlada ne izabere, Kosovo će ići na vanredne izbore. Velika je verovatnoća da će se to dogoditi, jer je čak i DK naklonjen novim izborima kako bi izbegao ovu situaciju”, rekao je Beriša.

Prištinski dnevnik piše da čak i u toj koaliciji postoje neizvesnost i protivrečnosti u pogledu njihovog broja glasova u skupštini, tri dana uoči konstitutivne sednice.

Poslanici NISMA-e rekli su juče da ne znaju da li je ta koalicija obezbedila 61 glas, dodajući da su za to odgovorni lider PDK Kadri Veselji i kandidat te koalicije za premijera Ramuš Haradinaj, navodi list.

Konstitutivna sednica kosovskog parlamenta zakazana je za 3. avgust, četiri dana uoči isteka ustavnog roka za njeno održavanje.

Kandidat za predsednika parlamenta te koalicije, inače, biće aktuelni predsednik Kadri Veselji, za kojeg, međutim, kako je ranije najavljeno neće glasati poslanici DSK Ise Mustafe i Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno