Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Nastavlja se štrajk u Goši

Nastavlja se štrajk u Goši

SMEDEREVSKA PALANKA – Radnici fabrike šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke odlučili su jutros da nastave štrajk koji traje duže od četiri meseca, dok ne doobiju novu ponudu rukovodstva za rešavanje njihovih zahteva – isplatu zaostalih plata, koje pojedinačno iznose preko 600.000 dinara, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić, izjavio je FoNetu da su radnici odlučili da nastave štrajk, jer nisu zadovoljni ponuđenim opcijama za rešavanje krize.

Opcija A je da počnemo da radimo bez isplate, a opcija B je da idemo u stečaj, rekao je on.

Vujičić je objasnio da su radnici ostali dosledni u zahtevima i traže da im se uplati novac, pa da počnu sa proizvodnjom.

Za stečaj kažu da im je bolje da prime devet bruto plata za otpremninu i 11 plata na birou, nego da ovde sede za džabe ili da rade, a da ne dobiju ništa, precizirao je Vujičić.

Prema njegovim rečima, konačna odluka o sudbini firme nije doneta jer radnici nameravaju da se bore svim silama protiv stečaja.

Vujičić je poručio da se štrajk nastavlja i da su “sve opcije na stolu, uključujući i one najradikalnije”.

Možda ćemo ponovo da aktiviramo štrajk glađu ili ponovo da blokiramo pružni prelaz na Međunarodnom koridoru 10. Sve to zavisi od današnje ponude generalnog direktora Milutina Šćepanovića, istakao je Vujičić.

On je, međutim, ocenio da je ta ponuda “zaglupljivanje naroda i zavaravanje Agencije za mirno rešavane sporova”, navodeći da od nje ne očekuje ništa.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno