Naslovna > Srbija Danas > Politika > SNP: Hrvatska da vrati otetu imovinu prognanim Srbima

SNP: Hrvatska da vrati otetu imovinu prognanim Srbima

BEOGRAD – Uslov za postizanje i očuvanje trajnog mira i stabilnosti u regionu jeste da Hrvatska vrati otetu imovinu i plati ratnu odštetu Srbima prognanim u “Oluji”, izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović.

“Vojna akcija Oluja bila je čin nacizma, kojim je zaokružen kontinuitet genocidne politike Hrvatske prema srpskom narodu, započet za vreme NDH i masovnog ubijanja Srba u Jasenovcu i drugim logorima širom Hrvatske”, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, Hrvatska je jedini saveznik Hitlerove Nemačke koja nikada nije denacifikovana i kažnjena za svoje zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata.

Zbog toga, smatra Popović, zvanična Hrvatska danas otvoreno veliča “ustaško-nacističke poglavare iz perioda NDH i slavi Oluju, najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata”.

“Očigledno je da kontinuitet neprijateljske politike Hrvatske prema srpskom narodu nikada nije prekinut. i zato Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod i njegova prava i ekonomske interese u Hrvatskoj, kako bi se omogućio nesmetan povratak Srba na njihova vekovna ognjišta na teritoriji Hrvatske”, zaključio je Popović.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno